Sieviešu futbols un spēles uzvarētāja noteikšana
Publicēts 17. jūlijā, 2008.
Sestdien, 19. jūlijā, ar Itālijas spēli pret Norvēģiju noslēgsies UEFA Eiropas U-19 čempionāts sieviešu futbolā

Šorīt ierakstā Eurosport kanālā izdevās redzēt 16. jūlijā notikušo pusfināla spēli starp Norvēģijas un Vācijas izlasēm. Ja šajā mačā uzvarētu vācietes, tad šīs komandas http://www.freewebs.com/krisux/ kapteinim būtu pareizi noprognozēts fināla pāris Vācija pret Itāliju. Taisnība gan viņš to prognozēja lielajā šīs vasaras futbola notikumā EURO 2008 un nevis šajā turnīrā...

Tomēr, atgriežoties pie šī pusfināla mača, pārsteigums ir norvēģiešu iekļūšana finālā. Manu uzmanību pievērsa tas kā pēcspēles sitienu sērijā uzvedās spēles galvenā tiesnese, turciete, Hilal Tuba Tosun Ayer. Diemžēl man neizdevās atrast nevienu video tomēr pateikšu, ka galvenajam tiesnesim nav vajadzības pārlikt bumbu uz 11 metru atzīmes pa otram lāgam, kad to jau ir izdarījis spēlētājs. Arī visas sitienu sērijas laikā tiesnese atradās praktiski divu metru attālumā no sitiena izpildītājas. Šī neierastā klātbūtne varētu izskaidrot kādēļ no pirmajiem četriem sitieniem tikai viens tika realizēts. Turpinājumā spēlētājas visticamāk pierada pie šādas tiesneša uzvedības un pieci sitieni tika realizēti. Noslēgumā 4:2 uzvara Norvēģijai (spēle pamatlaikā noslēdzās 1:1) pēcspēles sitienos.

Kā kompensāciju par neatrasto video piedāvāju jums video, kurā redzams kāda bija alternatīva MLS (Ziemeļamerikas) futbola līgā līdz 2000. gadā šādu spēles uzvarētāju noteikšanu atcēla:  

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: