Kļūsti par kluba īpašnieku Itālijā
Publicēts 21. jūlijā, 2008.
Itāļu organizācija Squadramia.it par 60 eiro piedāvā kļūt par futbols kluba biedru (īpašnieku).

Pirmkārt jāpiereģistrējas šeit un tad jūs kļūstat par vienu no 20 000 biedriem, kam ir jānobalso, kuru klubu varētu iegādāties. Raksta tapšanas laikā gan palikušas vēl apmēram 4400 brīvo vietu. Protams iegādāties diez vai iespējams būs kādu no grandu klubiem tomēr arī pēc spēka ceturtās līgas kluba biedrs sākumam varētu būt visai pieņemami, jo kluba biedriem tiks dota iespēja aktīvi iesaistīties tiešajos kluba pienākumos. Arī treneris vairāk būšot kā konsultants un nevis iecelts, ja kluba biedri tā vēlēsies. Jāpiebilst, ka pagaidām vispopulārākais klubs, ko iegādāsies pēc kluba biedru balsojuma ir Cisco Roma, kas gan nākamajā sezonā spēlēs C2 līgas C divīzijā. Ievērojamākais spēlētājs šajā komandā ir nu jau 40 gadu vecais Paolo Di Canio

Šis nav pirmais šāds piedāvājums kā kļūt par kluba biedru (īpašnieku). Anglijā šādi jau darbojas organizācija http://myfootballclub.co.uk/, kur 30 000 biedru iegādājās Ebbsfleet United Fc komandu, kura izcīnīja FA kausu komandām, kuras spēlē no 5. līdz 8. līgai. Jaunajā sezonā šis klubs, kur fani maksā biedra naudu, cīnīsies par iekļūšanu Anglijas 4. līgā, kas pazīstama kā Coca-Cola league 2.

Protams žēl, ka šādi nevarētu izveidot projektu kaut kur tuvāk Latvijai vai arī Latvijā tomēr jāatzīst, ka lielajās valstīs, kur futbols ir peļņas veids šādiem projektiem ir lielāka atsaucība un arī interese.   


Komentāri (2)
Miks: interesanta fīča, nekad nebiju dzirdējis par šādu lietu.

es pieņemu, ka peļna arī tiek sadalīta uz galviņām?
22/07/2008 14:23
Arturs: Ja vien pelnja vispaar ir. Man pazinjas savukaart nodibinaaja balsketbloa klubu shogad, arii piedaavaaja kljuut par liidziipashnieku, tiesa gan saakotneeji bija jaaiegulda 50 000 Ls, kaut kaa negribeejaas shaadu naudu ieguldiit, nedz bija taada :)
22/07/2008 14:28
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: