Intertoto kauss R.I.P.
Publicēts 28. jūlijā, 2008.
Vakar ar trim spēlēm noslēdzās Intertoto kausa izcīņa un turpmāk šāds futbola turnīrs vairs nenotiks.

Spriest par šā kausa +/- īpaši netaisos vairāk tāds atskats wikipēdijas stilā. Tieši pēdējā izspēles sezonā arī klubs no Latvijas (Fk Rīga) varēja kļūt par šā kausa ieguvējiem, bet domājams, ka iekšējās problēmas neļāva nospēlēt pārliecinošāk. Nācās atzīt zviedru pārākumu izšķirošajā mačā nospēlējot 0-0, bet divu spēļu summā diemžēl piekāpjoties 0-1 un neļaujot atrasties arī Latvijas vārdam starp šī kausa ieguvējiem. 

1999. gada vasarā Turīnas Juventus arī kļuva par Intertoto kausa ieguvējiem. Savukārt par pēdējiem uzvarētājiem kļuva Deportivo (Spānija), Grasshoppers (Šveice), Vaslui (Rumānija), Sturm (Austrija), Aston Villa (Anglija), Elfsborg (Zviedrija), Napoli (Itālija), Braga (Portugāle), Rosenborg (Norvēģija), Stuttgart (Vācija) un Rennes (Francija). Trofejas gan šajā turnīrā pārstāja pasniegt 2005. gadā...

Jāpiebilst, ka norvēģiem šis bija tikai pirmais triumfs šajā vasaras līgā. Visvairāk Intertoto kausā ir uzvarējusi Stuttgart, kas noslēdzoties šim turnīram kļuva par trīskāršiem uzvarētājiem, turklāt šī kluba pārstāvis Ciprian Marica ir pēdējais cilvēks, kurš var lepoties ar gūtiem vārtiem Intertoto kausā.  

Sīkāk par turnīra vēsturi skatīt šeit.

Savukārt vēl bez Fk Rīgas pieminēšanas vērta ir Krimas lepnuma Simferopoles Tavrijas sīkstēšanās ar franču Rennes. Viss izšķīrās tikai pēcspēles 11 metru sitienu sērijas maratonā, kurā arī abu komandu vārtsargi veiksmīgi izpildīja sitienus, bet galu galā ar 10-9 uzvarēja francūži. Jāpiebilst, ka pilnīgi visi laukuma spēlētāji piedalījās sitienu sērijā un divi no viņiem izpildīja sitienus pa otram lāgam. Viss šis maratons redzams šeit.    

 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: