Futbols atzīts par populārāko sporta veidu Latvijā
Publicēts 19. decembrī, 2009.
Par populārāko sporta veidu Latvijā, balstoties uz pētījumu centra SKDS veiktās iedzīvotāju aptaujas datiem, atzīts futbols. Tam seko basketbols, hokejs, volejbols un vieglatlētika, ar veiktā pētījuma rezultātiem otrdien iepazīstināja pētījuma rīkotāji.

Kopējais sporta veidu popularitātes indekss ir iegūts no trim apakšindeksiem – Latvijas iedzīvotāju līdzdalība sportā, sporta auditorija un sporta statistikas indekss.

Latvijas iedzīvotāju līdzdalības indekss, kas kopējā vērtējumā deva 35% rezultātu, ietver sevī gan aktīvo līdzdalību sporta aktivitātēs (šajā ziņā populārākie sporta veidi ir peldēšana, riteņbraukšana un skriešana/vieglatlētika), gan pasīvo līdzdalību, sekojot līdzi sporta notikumiem klātienē vai ar mediju starpniecību. Kopumā šajā kategorijā pirmās trīs vietas ieņem futbols, skriešana/vieglatlētika un basketbols.

Sporta auditorijas indekss (35% no kopējā vērtējuma) aprēķināts no diviem parametriem – interneta lietotāju auditorijas un televīzijas skatītāju auditorijas. Konstatēts, ka visvairāk iedzīvotāji seko līdzi hokejam, basketbolam un futbolam.

Sporta statistikas (30% no kopējā vērtējuma) aprēķināts no 15 rādītājiem, ieskaitot sporta veidā nodarbināto personu skaitu, jauniešu skaitu, starpautisko un vietējā mēroga pasākumu skaitu, Latvijas sportistu līdzdalības pasaules un Eiropas čempionātos u.c. Šajā vērtējumā pirmajā trijniekā ir futbols, basketbols un peldēšana.

Pētījumu veica mārketinga aģentūra ASAP Promo sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju un tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centru SKDS. Kopumā tika aptaujāti 1060 respondentu vecumā no 15 līdz 74 gadiem visos Latvijas reģionos. Dati tika apkopoti par 59 nozīmīgākajiem sporta veidiem un grupām.

Atskaite pieejama šeit.


 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: